Studio Dansa

Sabina Blumauer

/ Blues

Sabina Blumauer se je s swingom prvič srečala leta 2005, ko se je po naključju znašla na plesnem večeru na gradu Kodeljevo v Ljubljani. Takrat Lindy Hopa v Sloveniji skoraj ni bilo, zato je večina znanja v začetnih letih nabirala po festivalih v tujini in na treningih plesne skupne Besne Gliste (pod vodstvom Nejca Zupana).

Od leta 2007 Lindy Hop tudi poučuje, že leta 2008 pa je začela tudi s prvimi blues tečaji. V vseh teh letih je bila aktivna soustvarjalka plesnih skupnosti (ena od ustanoviteljev mariborskega swing društva The Swingbrats) in del nastopajočih plesnih skupin, sprva kot članica zasedbe Besne gliste, kasneje pa kot članica skupine Retronom (2014-2019) in Kabaretika. Njeno poučevanje sega tudi v tujino (festival Feelin’ blues 2012 v Tel Aviv, Krakow Lindy Invasion 2016, občasno poučevanje v Grazu in Trstu).

Sabinina strast trenutno ostaja pri poučevanju blues plesa in ustvarjanja blues skupnosti v Ljubljani, čeprav še vedno rada zapleše katerokoli zvrst swinga. Pri poučevanju se posveča čutenju, tehniki in pa pravilni telesni drži.