Studio Dansa

Mateja Grajzar

/ Balboa

Mateja je že pri 6 letih vedela, da želi plesati ples v paru. Kar nekaj let je nato iskala in preizkušala različne plesne zvrsti, od latinsko ameriških in standardnih plesov, tanga, salse, do afriških in orientalskih plesov. Swing je odkrila leta 2010 in takoj je vedela, da je to tisto, kar je vsa ta leta iskala. Čeprav se je učila in pleše tudi lindy hop in blues, ji srce najbolj zaigra v balboi.

Sprva se je doma učila pri Gašperju Hrovatu, Katji Hrastar in Nejcu Zupanu, skoraj istočasno pa se je začela učiti tudi na delavnicah v tujini: Frenchie Balboa Festival Toulouse, Paris balboa festival, Berlin Blues, Blues Baby Blues London, Balboa Revival Malmo, European balboa festival …

Balboo poučuje od leta 2012, med drugim je učila z Marcelom Steržajem in Nejcem Zupanom, od leta 2016 pa poučuje s Sašem Lukšo in z njim tudi nastopa. Pri balboi jo navdušujeta njena eleganca in poskočnost, a obenem prefinjenost in umetelnost premikanja po parketu. Mateja je ena od gonilnih sil slovenske balboa scene.

Dosežki: 3. mesto Jack’n’Jill (Paris balboa festival 2011), finale Jack’n’Jill (Vintage swing festival 2013)