Studio Dansa

Irina & Metod

/ Balboa

Irina Kysselef pleše swing od leta 2006. Lindy hop tečaje je sprva obiskovala pri Markotu Zormanu&Nini Kononenko, nato pa se je lindy hopa in balboe učila pri Nejcu Zupanu in Katji Hrastar. Znanje je nabirala na festivalih v tujini: Swing Crash, Lindy Shock, Frenchie balboa festival, Herräng Dance Camp, Balboa on the Promenade, Harlem, Malmo, Sitges swing. Poleg tega se je izpolnjevala na individualnih urah pri Petru Logginsu, Daxu Hocku, Thomasu Blacharzu in Lauri Keat. V letih 2010/11 je v paru z Gašperjem Hrovatom poučevala balboo ter v letih 2010/12 pri društvu Vintage lindy hop. Od leta 2012 poučuje lindy hop tečaje pri Studiu Dansa. Verjame, da k poglobljenemu izražanju pri plesu pripomore tudi urejen stil oblačenja, zato jo boste srečali tudi v vlogi stilistke za vintage frizure.
Na Vintage festivalu (2015) in festivalu Tramvaj zvan Lindy (2016) si je na Jack’n’Jill tekmovanju priplesala 1. mesto.

 

Metoda Javornika je ljubezen do jazz glasbe v srednješolskih letih pripeljala do swing ritmov, katerim je namenil večina pozornosti. Svojo pot je začel z lindy hopom, nato pa spoznal tudi druge zvrsti swinga. Pedagoške in druge kvalitete je pridobival doma in v tujini, z različnimi festivali, tekmovanji in delavnicami. Svoje znanje in ustvarjalnost izraža v plesnih skupinah, poročnih in drugih koreografijah, z veseljem pa svojo strast deli z induvidualnim ali skupinskim delom.

Kultura in zgodovina swinga je temelj njegove inspiracije, njegova svoboda in veselje do giba pa mu omogoča raznolikost in inovativen pristop do plesa. Jazz glasba mu daje nove izzive za različne ritme in gibanja, občasno pa svojo kolekcijo glasbe predstavi na swing večerih. Pozitiva, smeh in sproščenost so vodila v njegovem plesu.

Dosežki: 1.mesto Balkan Strictly (BLHC 2018), 1.mesto Jack’n’Jill (VSF 2015), 1.mesto Jack’n’Jill balboa (Streetcar Named Lindy 2016)