Studio Dansa

Eva Počivavšek Janhar

/ Lindy Hop

Eva se je začela s swingom ukvajati na začetku študijske poti in pleše od tedaj. Sprva se je izobraževala pri začetniku slovenske swing scene Sajlesu Šinkovcu, nato pa je obiskovala tečaje Nejca Zupana in Nadje Rojc in se učila še ostalih swing zvrsti pri članih Besnih Glist ( lokalna swing plesna skupina). Zelo hitro je začela svoje plesno znanje poglabljati tudi na festivalih v tujini.

Eva poučuje predvsem Lindy Hop in Solo Jazz. Najbolj jo fascinira estetika plesa, ki se je razvila na jazz glasbo v 30 in 40ih. Zato zelo rada preučuje posnetke avtentičnih plesalcev swinga in se trudi elemente zajet in upodobit tudi v sovjem plesu.

Kot učitelj bi rada plesalcem dala to kar je swing dal njej. To sta predvsem samozavest in veselje ob plesu in samoizražanju preko glasbe.

Na plesišču ali pa v vrsti pred blagajno pleše tudi Step, Blues, Balboo in Shag. Pleše in nastopa v različnih plesnih zasedbah, bila je tudi članica skupine Retronom. Je ljubitelj Jazza, tako jo v petkih lahko zasledimo tudi za DJ mizo Vilharjeve.

Dosežki:  3. mesto Advanced Jack’n’Jill (SSDF 2016), 2. mesto Solo Jazz (Tram zvan Lindy 2016), 1. mesto Balkan Strictly (BLHC 2018)