Studio Dansa

Solo jazz

Solo jazz se pleše solo. Je zabaven, svoboden, ritmičen in igriv. Glasbo upodabljamo prek lastnega giba, ki je navdahnjen z avtentičnostjo plesalcev, ki so ta ples ustvarili v 20ih, 30ih in 40ih letih prejšnjega stoletja.
Velik vpliv so imeli afroameriški priseljenci, zajema pa širok spekter plesov kot so Solo Charleston, Authentic Blues, broadway, step, be-bop…

 

V letošnji sezoni se bodo izvajali naslednji termini:

Solo Jazz 1

Na tečaju se bomo spoznali s klasičnimi solo jazz liki (Suzie Q, Fall of the log …) in kombinacijami, vse to pa še nadgradili z improvizacijo. Vrgli se bomo v različne stile avtentičnega plesa (charleston, solo blues …), sočasno pa bomo razvijali lastno motoriko, izraznost in kreativnost.

Nivo: primereno za vse, ki se z solo jazzom srečujete prvič
Tečaj poučuje Ana Vesel in poteka vsako sredo od 16.45 do 17.45.

 

Solo Jazz 2

Nivo: potrebno poznavanje osnovnih solo jazz elementov
Tečaj poučuje Ana Vesel in poteka vsako sredo od 18.00 do 19.00.

 

Solo Jazz “Lepo počasi”

Tečaj je namenjen vsem, ki si želijo bolj počasnega podajanja znanja, več preplesavanja, “na izi” gibov in plesnih koreografij. Umirjen tempo, a zabavno in sproščujoče.

Nivo: primerno za vse, ki si želijo počasnejšega učenja in umirjenejšega tempa, predznanje ni potrebno.
Tečaj poučuje Ana Vesel

Termin: vsak četrtek od 16.45 do 17.45 od JANUARJA 2022 dalje

 

Jazz Roots

Na tečaju se bomo spoznali z zgodovino avtentičnega Jazz plesa, ki se je razvil iz afriških korenin, preko Gullah kulture, Cakewalka do popularnega 20’s in 30’s Charlestona, ter drugih avtentičnih Jazz plesnih stilov.

Spoznali ga bomo spoznavali skozi različne zgodovinske zgodbe, ohranjene posnetke in seveda skozi ples. Osnovnim solo gibom bomo dodali zahtevnejše ritmične in stilske variante, vse skupaj pa uporabili v improvizaciji, lastnem raziskovanju in v koreografijah – lastnih ali obujenih od old timerjev.

Nivo: primerno za Solo Jazz 2. stopnjo ali Lindy Hop višji nivo
Tečaj poučuje Ana Vesel

Termin: vsak četrtek od 20.30 do 21.30 od 31.3.2022 dalje, obsega 11 vaj in ima ceno 105 €

 

Prijave so odprte. Urnik tečajev si lahko ogledate tukaj.