Studio Dansa

Lindy hop

Lindy hop je najbolj poznana zvrst swinga, za poskočne, vesele in radožive ljubitelje plesa, ki se večinoma pleše na glasbo prve polovice 20. stoletja.

Lindy Hop 1 je namenjen plesalkam/cem z najmanj izkušnjami. Takim, ki so se s swingom spoprijeli le nekaj krat ali pa še nikoli poprej. Z novim začetni tečaj swinga pričenjamo 12.10.2023. Več informacij lahko najdete tukaj.
Lindy Hop 1.5 je primeren za tiste, ki imajo že nekaj Lindy Hop znanja in plešejo vsaj 3 mesece, ali pa so obiskali vsaj dve poletni intenzivki Lindy Hopa.
Lindy Hop 2 je za vse, ki tedensko obiskujejo plesne večere in občasno tudi delavnice doma in v tujini. Primeren je za tiste, ki Lindy Hop tečaje obiskujejo od 10 do 12 mesecev.
Lindy Hop 3 je namenjen tistim z več plesnimi izkušnjami, vsem, ki se po plesiščih vrte že več let in na tem tečaju iščejo izboljšavo svoje plesne tehnike in izraznosti. Primeren je za tiste, ki Lindy Hop tečaje obiskujejo vsaj 2 leti.
Lindy Hop 4 je trenutno najvišja stopnja Lindy Hop tečajev in je primerna za tiste, ki tečaje obiskujete že vsaj 3 leta in si želite svoje plesno znanje še nadgraditi.

Lindy Social Master je tečaj za vse, ki plešete že vsaj 1 leto

Lindy akademiki – družinski koraki je tečaj za vse, ki tečaje in plesne večere obiskujete že več let in tekom tečaja potrebujete tudi varstvo otroka

* * opisi veljajo v primeru vpisa na začetku sezone (september 2023). * *

S tečaji pričnemo 18.9.2023
Prijave
so odprte. Urnik tečajev si lahko ogledate tukaj.

Norma Miller, ena največjih plesalk swinga vseh časov, se v svoji avtobiografiji z naslovom ‘Swingin’ at the Savoy’ spominja daljnih dvajsetih in tridesetih dvajsetega stoletja, ko je v Harlemu živela v stanovanju nasproti največje in najčudovitejše plesne dvorane, iz katere so se vsak dan brez prestanka vile melodije swing bandov. Obenem je bila to tedaj edina plesna dvorana, kjer so se na istem podu srečali belci in črnci. Tam se je ob swing glasbi razvil lindy hop, ples, ki odseva srečanje črne in bele kulture. Lindy je z vključitvijo Amerike v potek 2. sv. vojne zamrl in počival v spominu nekdanjih plesalcev slavnih plesnih dvoran ter na trakovih starih hollywodskih filmov, dokler jih niso v osemdesetih letih zbudili navdušeni plesalci ZDA, Velike Britanije in Švedske. Nekaj (dosti) delavnic, nastopov, tekmovanj, pa mnogo preplesanih noči kasneje se tako ob swing-outih in ostalih gibih lahko srečujemo ljubitelji po celem svetu, tudi v Sloveniji. Kako se prepoznamo? Po širokih nasmehih.