Studio Dansa

Nova Spletka: Balboa progression

Balboa progression z Nejcem

Videi na temo Balboe so namenjeni tako začetnikom kot izkušenejšim plesalcem, ki obravnavajo številne aspekte tega plesa. Od solidnih osnov, različnih osnovnih korakov, balboa oblik gibanja, tehnike vrtenja, ritmičnih variacij ter solo impovizacije. Videi vsebujejo aspekte obeh plesnih vlog. Naučite se česa novega ali pa le utrdite in obogatite že obstoječe znanje.

Tečaj bo na voljo od 21.5. dalje.

Tematike:

1.
Prvi video zadeva osnove razporeditve težišča, definicije smeri ter podrobnejše razlage DOUBLE TIME osnovnega koraka.
Prikazana sta tudi SINGLE TIME in TRIPLE STEP osnovna koraka z strukturnimi igrami, ki nam pomagajo razumeti zgradbo glasbe ter povečati kontrolo nad izbiro korakov ter prenosov težišča med plesom.
2.
V tem videu se podrobneje posvetimo še SINGLE TIME in TRIPLE STEP osnovnemu koraku. Dodamo rotacijo osnovnemu gibanju in nenazadnje tudi bočno gibanje s stranskimi oz. Ad-libs koraki. S tem naše osnovno gibanje počasi dobiva možnost večje prostorske svobode, saj ni več omejeno le na smer naprej in nazaj.
3.
Ker je rotacija ena glavnih karakteristik balboe, temu elementu posvečamo cel tretji video. Podrobneje se seznanimo z obrati, pivotnim gibanjem in spini. Postopno pridobivanje tehnike rotacijskega gibanja nam bo v bodoče olajšalo tranzicije med gibanji, vhode vanje ter celostno povečalo kvaliteto našega plesa.
4.
Vse kar smo se se naučili v prejšnjem oz. tretje videu, bomo v četrtem spravili v prakso. Tranzicijski obrat ali come-around, tehnika lollie korakov ter nenazadnje notranji in zunanji obrati v lolli korakih za oba partnerja. Pridobljeno znanje nam bo ponudilo svobodnejše gibanje ter možnost za nadaljno igro in improvizacijo v balboa plesu.

Prijave so odprte!