Studio Dansa

Lindy hop

Lindy hop je najbolj poznana zvrst swinga, za poskočne, vesele in radožive ljubitelje plesa, ki se večinoma pleše na glasbo prve polovice 20. stoletja.

Lindy Hop 1 je namenjen plesalcem z najmanj izkušnjami. Takim, ki so se s swingom spoprijeli le nekaj krat ali pa še nikoli poprej. Z novim začetni tečaj swinga pričenjamo 22.10. Več informacij lahko najdete tukaj.
Lindy Hop 1.5 je primeren za tečajnike, ki imajo že nekaj Lindy hop znanja in plešejo vsaj 3 mesece, ali pa so obiskali poletni intenzivki Lindy hopa
Lindy Hop 2 je za vse, ki tedensko obiskujejo plesne večere in občasno tudi delavnice doma in v tujini. Primeren je za tiste, ki Lindy hop tečaje obiskujejo od 6 do 12 mesecev.
Lindy Hop 3 je namenjen plesalcem z več izkušnjami, plesalcem, ki se po plesiščih vrte že več let in na tem tečaju iščejo izboljšavo svoje plesne tehnike in izraznosti. Primeren je za tiste, ki Lindy hop tečaje obiskujejo vsaj 2 leti ali vsaj 3 leta redno plešejo Lindy hop.
Lindy akademiki tečaj za že izkušenejše plesalce
Lindy izziv 1 je tečaj za vse, ki ste obiskovali tečaj Lindy izziv 1 v preteklem šolskem letu in tiste, ki plešete najmanj tri leta, ali z vabilom učiteljev
Lindy izziv 2 pa je zaprta skupina namenjena vsem, ki ste obiskovali tečaj Lindy izziv 2 v preteklem šolskem letu in z vabilom učiteljev

* * opisi veljajo v primeru vpisa na začetku sezone (September 2020). * *

S tečaji pričnemo 14.9.
Prijave
so odprte. Urnik tečajev si lahko ogledate tukaj.

Norma Miller, ena največjih plesalk swinga vseh časov, se v svoji avtobiografiji z naslovom ‘Swingin’ at the Savoy’ spominja daljnih dvajsetih in tridesetih dvajsetega stoletja, ko je v Harlemu živela v stanovanju nasproti največje in najčudovitejše plesne dvorane, iz katere so se vsak dan brez prestanka vile melodije swing bandov. Obenem je bila to tedaj edina plesna dvorana, kjer so se na istem podu srečali belci in črnci. Tam se je ob swing glasbi razvil lindy hop, ples, ki odseva srečanje črne in bele kulture. Lindy je z vključitvijo Amerike v potek 2. sv. vojne zamrl in počival v spominu nekdanjih plesalcev slavnih plesnih dvoran ter na trakovih starih hollywodskih filmov, dokler jih niso v osemdesetih letih zbudili navdušeni plesalci ZDA, Velike Britanije in Švedske. Nekaj (dosti) delavnic, nastopov, tekmovanj, pa mnogo preplesanih noči kasneje se tako ob swing-outih in ostalih gibih lahko srečujemo ljubitelji po celem svetu, tudi v Sloveniji. Kako se prepoznamo? Po širokih nasmehih.