Studio Dansa

Lindy hop

Lindy hop je najbolj poznana zvrst swinga, za poskočne, vesele in radožive ljubitelje plesa, ki se večinoma pleše na glasbo prve polovice 20. stoletja.

Lindy Hop 1 je namenjen plesalkam/cem z najmanj izkušnjami. Takim, ki so se s swingom spoprijeli le nekaj krat ali pa še nikoli poprej. Z novim začetni tečaj swinga pričenjamo 16.9.2021. Več informacij lahko najdete tukaj.
Lindy Hop 1.5 je primeren za tiste, ki imajo že nekaj Lindy Hop znanja in plešejo vsaj 3 mesece, ali pa so obiskali vsaj dve poletni intenzivki Lindy Hopa
Lindy Hop 2 je za vse, ki tedensko obiskujejo plesne večere in občasno tudi delavnice doma in v tujini. Primeren je za tiste, ki Lindy Hop tečaje obiskujejo od 6 do 12 mesecev.
Lindy Hop 3 je namenjen tistim z več plesnimi izkušnjami, vsem, ki se po plesiščih vrte že več let in na tem tečaju iščejo izboljšavo svoje plesne tehnike in izraznosti. Primeren je za tiste, ki Lindy Hop tečaje obiskujejo vsaj 2 leti ali vsaj 3 leta redno plešejo Lindy Hop.

Swing starejši je tečaj za starejšo populacijo
Lindy akademiki je tečaj za vse, ki plešete vsaj 3 leta
Lindy Social Master je tečaj za vse, ki plešete že vsaj 1 leto
Lindy izziv 1 je tečaj za že izkušenejše plesalke/ce
Lindy izziv 2 je tečaj za že izkušenejše plesalke/ce

* * opisi veljajo v primeru vpisa na začetku sezone (september 2021). * *

S tečaji pričnemo 13.9.2021
Prijave
so odprte. Urnik tečajev si lahko ogledate tukaj.

Norma Miller, ena največjih plesalk swinga vseh časov, se v svoji avtobiografiji z naslovom ‘Swingin’ at the Savoy’ spominja daljnih dvajsetih in tridesetih dvajsetega stoletja, ko je v Harlemu živela v stanovanju nasproti največje in najčudovitejše plesne dvorane, iz katere so se vsak dan brez prestanka vile melodije swing bandov. Obenem je bila to tedaj edina plesna dvorana, kjer so se na istem podu srečali belci in črnci. Tam se je ob swing glasbi razvil lindy hop, ples, ki odseva srečanje črne in bele kulture. Lindy je z vključitvijo Amerike v potek 2. sv. vojne zamrl in počival v spominu nekdanjih plesalcev slavnih plesnih dvoran ter na trakovih starih hollywodskih filmov, dokler jih niso v osemdesetih letih zbudili navdušeni plesalci ZDA, Velike Britanije in Švedske. Nekaj (dosti) delavnic, nastopov, tekmovanj, pa mnogo preplesanih noči kasneje se tako ob swing-outih in ostalih gibih lahko srečujemo ljubitelji po celem svetu, tudi v Sloveniji. Kako se prepoznamo? Po širokih nasmehih.