Studio Dansa

9. RD Vilharjeve

Prvi vikend v decembru praznujemo 9 let, odkar smo vse tečaje, ki smo jih pred tem izvajali na različnih lokacijah po Ljubljani, združili pod eno streho in se preselili na Vilharjevo.

Praznovanje začnemo v petek, 2.12., z otvoritvijo fotografske razstave Katarine Kolenc. Swing plesni večerom, na katerem nam bodo igrali Pickpocket Swingers, se začne ob 20ih. V soboto od poldneva dalje pa vabljeni na plesne delavnice različnih zvrsti, vse pod vodstvom naših učiteljic in učiteljev.

Tudi sobotni večer bo plesni, čeprav morda v malo bolj chill-out vzdušju. Vsekakor pa bo tudi sobotni večer vreden obiska – premierno se bodo predstavili Dansa Serenaders z organiziranim 1h jam-om, po katerem bo priložnost za igranje ponujena tudi drugim glasbenicam/kom. Jam se začnemo okoli 22.30, sobotno glasbeno-plesno druženje pa ob 21ih.

Prijavnica za sobotne plesne delavnice

________________________________________

Urnik delavnic, 3.12.:

12-13
Velika dvorana: Footwork variacije v Swingout-u, Urša Lesar & Janez Šepetavc
Si naveličan/a vedno enakih gibov in bi rad/a začinil/a svoj ples z novimi idejami? Bi rad/a spoznal/a, kako z enostavnimi dodatki popestriti stare figure? Pridi na delavnico, kjer se bomo poigrali s koraki najbolj ikonične plesne figure swinga – swingouta! Skupaj se bomo sprehodili od prvega rock-stepa do zadnjega triple-stepa in jim dodali sodoben blišč, ki ga boš lahko prenesla/el tudi na druge figure, ki jih že poznaš. Predznanje: swingout

Mala dvorana: Začetni Shag, Nina Mavec in Samo Planinc
Za vse, ki želite naredit prve (hitre) korake v čudoviti svet hitrega in atraktivnega plesa. Primerno za čiste začetnice/ke.

13.15-14.15
Velika dvorana: Sodobni ples, Ajda Tomazin in Špela Premelč
Sodobno plesni klas je namenjen plesalkam/cem swinga (leader in follower) in izven. Preko sodobnega plesa bomo pridobili dodatna orodja za izražanje, ozaveščene telesa in partnering. Klas bo sestavljen iz ogrevalnih vaj in pa ene krajše vertikalne koreografije. Tako boste v 1h dobili pokušina in izkušnjo, kako lahko sodobni ples obogati swing in obratno. Predznanje ni potrebno. Za delavnico potrebujete udobna oblačila in čisto, nedrsečo obutev.

Mala dvorana: Jig Walk, Petra Robek in Janez Šepetavc
Ji’gle bells, ji’gle bells, ji’gle all the way! Jig walk je zabaven dodatek Lindy Hop-u, ki ga dela bolj dinamičnega in umirjenega. Priložnost zabavne zaprte drže. Za vse, ki Lindy Hop plešete vsaj 2 meseca.

14.30-15.30
Velika dvorana: Everybody’s Truckin’, Ana Lozar in Janez Šepetavc
Zima je že skoraj tu in z njo snežne radosti, zato se bomo na delavnici prepustili drsanju – po parketu! Truckin’ in skating sta solo jazz giba, ki na prvi pogled spominjata na kotalkanje ali drsanje. Vključili ju bomo v ples v paru in se naučili novih figur. Delavnica je primerna za vse plesalke in plesalce Lindy Hop-a.

Mala dvorana: Rhythm’n’Sound, Špela Premelč
Na delavnici se bomo igrali s Solo Jazz koraki, ki jim bomo dodali ritmične in slušne vzorce. Na podlagi tega bomo postali plesni big band. Delavnica je primerna za vse nivoje, pomaga pa, če že imate nekaj osnov v Solo Jazz-u.

>> čas za kosilo <<

16.30-17.30
Velika dvorana: First Stops, Nóra Ágoston in Jure Rus
First stops je charelston koreografija, ki se je plesala v 30ih v Savoyu. Njeni koreografi so bili plesalci najbolj znane skupine v tistem obdobju -Whity Lindy hopers. Predznanje: Dobre charleston osnove.

Mala dvorana: Put Some Blues Into Your Swing, Kristina Berčič in Miha Žabkar
Na delavnici bomo poizkusili nekaj, kar načeloma bolj pripisujemo Bluesu, pripeljati v Lindy Hop: bližino, eleganco in intenzivnost. Delali bomo praktične gibe, ki se bodo z lahkoto prenesli na plesišče in vam s tem dodali barvo in pestrost. Predznanje: predznanje Bluesa ni potrebno, potrebne pa so osnove Lindy Hop-a.

17.45-18.45
Velika dvorana: Toss Out Variations, Nóra Ágoston in Jure Rus
Balboa je ples na hitro glasbo z malimi koraki. Na tokratni delavnici se bomo posvetili Toss out-om, vabljeni vsi, ki bi radi obnovili osnove Toss outa in vašemu repertoarju dodali še nekaj variacij.

Mala dvorana: Solo Blues, Sabina Blumauer

____________________________________________

Cena:

45 € za plačila, prejeta do vključno 25.11.,
55 € za plačila, prejeta od 26.11. do vključno 30.11.,
65 € za plačila, prejeta od 1.12. dalje

Cene so na osebo in vključujejo petkov (2.12.) swing plesni večer s Pickpocket Swingers in 5 klasov na soboto, 3.12.

samo 1 klas: 16 € (ne vključuje plesnih večerov)

Plačilo za delavnice opravite z nakazilom na: Studio Dansa, Vilharjeva 3, 1000 Ljubljana, DŠ: SI46792872, TRR pri Novi KBM: SI56 0400 1004 7921 287, namen: RD delavnice

Prijavnica za sobotne plesne delavnice

Splošni pogoji:

Sprejemamo prijave v parih, vse solo prijave pa umeščamo v delavnice, kolikor to dopušča razmerje leader/follower. V primeru odpovedi s strani udeleženke/ca do vključno 25.11. vrnemo 50 % tečajnine.  V primeru odpovedi od 26.11. do vključno 30.11. vrnemo 30 % tečajnine. Od 1.12 dalje tečajnine ne vračamo, niti je ne dajemo kot dobropis. V primeru odpovedi dogodka s strani organizatorja vam tečajnino v celoti vrnemo, lahko pa jo koristite kot dobropis za druge tečaje ali delavnice ali darilni bon. Pridržujemo si pravico do spremembe urnika in odpovedi katere od razpisanih delavnic, v kolikor bo obisk prenizek za kakovostno izvedbo.