Studio Dansa

14. RD Danse

Vikend 14. in 15.4. Dansa praznuje svoj 14. rojstni dan.

V petek, 14.4., vabljeni na swing plesni večer. Igrali nam bodo The Hummingbirds, ki smo jih gostili že na začetku leta 2020. Program večera bo začinilo tekmovanje 60 Second Showcase, v katerem bodo tečajnice in tečajniki v različnih zasedbah predstavili svoje koreografije. V času, ko bo bend počival, pa bo za glasbo skrbel DJ Miha.

Vstop samo petkov večer: 7 € (prispevek pustite na vhodu)

“The Hummingbirds is an up-and-coming Graz swing band that has been active in the music scene since early 2019. They have enthused swing dancers, jazz lovers and music lovers alike with songs from the golden 20s and 30s. The sets combine jazz standards, French chansons and modern swing tunes. With their love of improvisation and fresh energy they create a unique sound that lures every listener to the dance floor.”

The Hummingbirds so:
vokal – Abigail Faffelberger
kitara – Dominik Simon
kontrabas – Tobias Melcher
saksofon – Alana Macpherson
bobni – Christopher Zangl

Program za soboto vključuje swing plesne delavnice za različne nivoje predznanja. Zvečer pa se družimo ob glasbenem jam-u naših Serenatorjev, od 20ih dalje.

Vstop samo sobotni večer: 4 € (prispevek pustite na vhodu)

Urnik delavnic, 15.4.:

12.30-13.30
Velika dvorana: Sodobni ples za swing plesalke/ce, Ajda Tomazin & Špela Premelč
Sodobno plesni klas je namenjen plesalkam/cem swinga (leader in follower) in izven. Preko sodobnega plesa bomo pridobili dodatna orodja za izražanje, ozaveščene telesa in partnering. Klas bo sestavljen iz ogrevalnih vaj in pa ene krajše vertikalne koreografije. Tako boste v 1h dobili pokušina in izkušnjo, kako lahko sodobni ples obogati swing in obratno. Predznanje ni potrebno. Za delavnico potrebujete udobna oblačila in čisto, nedrsečo obutev.

Mala dvorana: Slow Lindy – igranje z melodijo, ritmi in kontaktom, Kristina Berčič & Miha Žabkar
Ples na počasnejšo swing glasbo omogoča veliko svobode pri reakciji na melodijo in na ritem. Počasnejšo in bolj kontrolirano gibanje pa omogoča veliko boljši kontakt, ki je lahko intenziven, nežen ali celo intimen.
Na delavnici se bomo ukvarjali z ritmično manipulacijo že poznanih gibov iz Lindy Hop-a, s tem, kako lahko kontakt vpliva na celoten ton plesa ter kako ritmika in kontakt omogočata ples, ki je muzikalen in se zlije z glasbo.
Primerno za vse ki plešete vsaj pol leta ali več. Tematika bo izziv tako za bolj “zelene” kot tudi za izkušene plesalke/ce.

13.45-14.45
Velika dvorana: Soft Shoe variacije v Lindy Hop-u, Špela Premelč
Na delavnici se bomo znotraj Lindy Hop plesa poigrali z osnovami “soft shoe” tehnike (stepa). Igrali se bomo z ritmi in spreminjali ustaljene vzorce. Primerno je za vse, ki plešete Lindy Hop vsaj eno leto. Delavnica poteka v paru.

Mala dvorana: Pitch & Poise, West Coast Swing, Tanja Vojnović & Tom Čebular
Na delavnici se bomo posvetili uporabi telesa – pitch & poise – pri gibih ‘sugar push’ in ‘swingout’, kakor tudi različnim footworkom pri plesu. Pridobljeno znanje je uporabno pri West Coast-u in tudi pri Lindy Hop-u. Predznanje: vsaj 6 mesecev obiskovanja WCS ali Lindy Hop tečajev.

15.00-16.00
Velika dvorana: Lindy Hop Ringlšpil, Ana Lozar & Janez Šepetavc
Delavnica, na kateri se ne bodo vrtele samo plesalke, ampak kar oba skupaj. Vabljeni vsi, ki plešete Lindy Hop vsaj tri mesece.

Mala dvorana: Ladies Solo Balboa, Mateja Grajzar & Urška Luzar
Ste se večkrat že znašle na plesišču ob ravno pravi glasbi, a brez soplesalca? Na delavnici bomo obdelale super trike, korake, stylinge in mini koreografijo, s katero boste tudi solo zablestele na plesišču in uživale v najboljši družbi. Priporočljivo je vsaj osnovno znanje Balboe.

>> čas za kosilo <<

17.30-18.30
Velika dvorana: Sailor Kicks, Ana Vesel & Jure Rus
Na delavnici se bomo poigrali z različnimi variacijami giba Sailor Kicks, ter tako pridobili ideje, kako lahko že poznani gib po svoje razširimo in zapeljemo v različne smeri. Delavnico bomo končali s kratko zabavno koreografijo. Predznanje: poznavanje giba Sailor Kick/Sailor Step.

Mala dvorana: Pajkova šega, Shag, Urša Lesar & Žiga Lesar
Delavnica te bo popeljala skozi niz korakov in obratov v Shag-u, ki bodo tebe in tvojega soplesalko/ca zapletli v pajkovo mrežo! Zaželeno je znanje osnovnega koraka Shag-a.

18.45-19.45
Velika dvorana: Boogie za Lindy Hop plesalke/ce, Ana Vesel & Elena Zabiiaka
“Schnellkurs” Boogija skozi primerjavo z Lindy Hop plesom. Tako boste že takoj nared za plesišče. Zahtevano predznanje Lindy Hop-a (vsaj 3 mesece)

Mala dvorana: Balboa Rueda, Nóra Ágoston & Jure Rus
The couples are forming a circle, dancing Balboa and switching partner in not a usual way. Pure fun. For all levels (min. Bal1). Delavnica poteka v Angleščini.

Cena:

50 € za plačila, prejeta do vključno 10.4.,
57 € za plačila, prejeta od 11.4. do vključno 13.4.,
65 € za plačila, prejeta od 14.4. dalje

Cene so na osebo in vključujejo petkov (14.4.) swing plesni večer z živo glasbo in 5 klasov na soboto, 15.4. ter sobotni glasbeni jam s Serenatorji.

samo 1 klas: 16 € (ne vključuje plesnih večerov)

Plačilo delavnice opravite z nakazilom na: Studio Dansa, Vilharjeva 3, 1000 Ljubljana, DŠ: SI46792872, TRR pri Novi KBM: SI56 0400 1004 7921 287, namen: RD delavnice; v tednu 3.-6.4. od 19ih do 20.30 pa lahko tečajnino poravnate tudi z gotovino (POS terminala nimamo).

Prijavnica za sobotne plesne delavnice

___________________________________________________________

Splošni pogoji:

Sprejemamo prijave v parih, vse solo prijave pa umeščamo v delavnice, kolikor to dopušča razmerje leader/follower. Za delavnice, ki potekajo solo, čakalne liste ni. V primeru odpovedi s strani udeleženke/ca do vključno 10.4. vrnemo 50 % tečajnine.  V primeru odpovedi od 11.4. do vključno 13.4. vrnemo 30 % tečajnine. Od 14.4 dalje tečajnine ne vračamo, niti je ne dajemo kot dobropis. V primeru odpovedi dogodka s strani organizatorja vam tečajnino v celoti vrnemo, lahko pa jo koristite kot dobropis za druge tečaje ali delavnice ali darilni bon. Pridržujemo si pravico do spremembe urnika in odpovedi katere od razpisanih delavnic, v kolikor bo obisk prenizek za kakovostno izvedbo.