Studio Dansa

ples-kavica-dansa-swing

Ples-kavica

Ples-kavice so plesne delavnice, ki se enkrat mesečno v času vikenda odvijajo na Vilharjevi.

NASLEDNJA Ples-kavica:

Ples-kavica #6: Skoki
 
Učita: Ana & Jure 
sobota 6.5.2017


KDAJ:
Ples-kavica poteka v dveh sklopih:
Prvi: 16:00 – 17:15
—– ☕ —–
Drugi: 17:45 – 19:00
.
CENA:
25€ (cela ples-kavica), 15€ (pol ples-kavice)
.
KJE:
Studio Dansa, Vilharjeva 3.
.
KAJ:
Delavnica je namenjena vsem, ki bi radi svoje plesne spretnosti začinili z atraktivnimi skoki. Pripravljen je širok nabor skokov, od lažjih-odvodenih, do bolj zahtevnih. Delavnica bo potekala v 2 delih, v katerih se bo težavnost stopnjevala. Z dobrimi predpripravami, postopnim osvajanjem delov in spoterji, boste lahko varno in zabavno osvojili tudi najtežje elemente.
.

>>> Prijave so odprte.<<<

PRETEKLE Ples-kavice:

Ples-kavica #5: Spoliraj svoj “STRECH” in uporabi GIBALNI MOMENT
 
Učita: Sabina Blumauer & Luka Ravnjak
nedelja 9.4.2017

Pri plesu imamo gibalno silo, za katero je pomembno, da jo znamo pravilno uporabiti. Hkrati pa plesa v paru ni brez dobre in elastične povezave s plesnim partnerjem. Na delavnici se bomo zato posvetili dobremu gibalnemu momentu in elastičnosti znotraj lindy hop gibanja ter se učili, kako na to vplivati z gibanjem celega telesa in z uporabo centra.
V prvi uri se bomo posvečali elastičnosti in smeri gibanja znotraj spremenjene različice circl-a in send out-a. V drugi uri pa se bomo lotili gibalnih varijacij swing out-a.
Delavnica je zasnovana večplastno in primerna za vse nivoje. Vabljeni torej vsi, ki vas zanima več o elastičnosti in gibalnem momentu.

Ples-kavica #3: GIBAJ ~ ODKRIVAJ
 
Učita: Petra Horvat & Kaja Lin Jagodič Avguštin
sobota 4.2.2017

Na prvi delavnici (13:30 – 14:45) bomo s pomočjo različnih vodenih vaj in iger odkrivali svoj gib, kako se naše telo premika po prostoru, kakšen vpliv ima naše telo na druga telesa, povečali zavedanje o svojem telesu, zavedanje o prostoru, v katerem se nahajamo in zavedanje o drugih telesih, ki se z nami nahajajo v prostoru. Skozi gibalne in miselne igre bomo spoznali svobodo v gibanju.
.
Na drugi delavnici (ReConnect-Mobility) (15:00 – 16:15) se bomo posvetili raziskovanju telesa in ugotavljali, kako trenutno funkcionira. Z vajami nas bo Kaja Lin spodbujala k doseganju naših trenutnih maksimalnih zmožnosti. Na koncu se bomo posvetili koreografiji, ki bo vključevala naučene elemente, s poudarkom na interpretaciji in individualnem pristopu plesalca k na novo naučenemu gibu.
.
Nekaj besed o ustvarjalkah delavnic:
Petra Horvat: plesalka, performerka in pri Dansi učiteljica contemporary fusion-a, hiphopa, jazza in swinga. Ples je gibanje. Verjame v to, da se vsako telo zna gibati. Torej zna plesati. Le še ozavestiti mora. V gibanju najdemo svobodo izražanja, trenutke brezčasnosti in popoln užitek.
.
Kaja Lin Jagodič Avguštin: plesalka z mnogoletnimi izkušnjami plesanja v tujini in Sloveniji, učiteljica ReConnect-Mobility-ja in inštruktorica joge. Njena velika strast je raziskovanje telesa. Neprestano se izpostavlja novim izzivom, ki ji omogočajo postopen razvoj. Verjame, da je gibanje eden izmed najboljši načinov, ki nas poveže z našo naravo, z igro in kreativnostjo.

Ples-kavica #2: SLOW DANCE
 
Učita: Sabina&Nejc
sobota 14.1.2017


Včasih se na plesišču znajdemo ravno takrat, ko se glasba zavrti bolj počasi in nabor svojih plesnih korakov težje spravimo v ta koncept.
Da bo izziv počasne glasbe lažji, sta Sabina in Nejc za vas pripravila delavnico počasnega plesa. Posvečala se bosta ohranjanju ritma in gibanja, ki sta v počasnejši glasbi pogosto v izziv ter vam podala različne možnosti in orodja za izražanje. Gibalne osnove počasnega plesa bosta v drugem delu nadgradila, utrdila in začinila. Vse to vam bo pomagalo pri tem, da bo počasen ples postal kvaliteten, udoben in sproščen.

Ples-kavica #1: SWINGOUT etc.
 
Učita: Špela&Nejc
nedelja 11.12.2016


V vsej poplavi kompleksnih gibov in obratov pogostoma pozabimo na tisto, kar največ šteje – solidna osnova našega swing out-a.
Špela in Nejc sta za vas pripravila dvodelno vikend delavnico, kjer se bosta v prvih 75 minutah posvečala zgolj trdnim principom swing out gibanja. Obnovila bosta osnove in poskrbela, da vaš ples postane mehkejši in lahkotnejši. Tako se bo odprl prostor za nove gibalno-izrazne možnosti, ki se jih bosta dotaknila v naslednjih 75 minutah. Tu vas bosta naučila novih swing out oblik in ritmov, ki jih lahko nato pridoma koristite v vašem družabnem plesu.

“Boljše osnove, slajša potica!” – Špela in Nejc

SPLOŠNI POGOJI:
Udeležba na posamezni delavnici je mogoča le, v kolikor to dopušča razmerje leader/follower,
tako da priporočamo čim prejšnjo prijavo.
V primeru premajhnega števila prijav se delavnica ne bo izvedla.
Pridržujemo si pravico do spremembe urnika.