Studio Dansa

Lindy hop

Lindy hop je najbolj poznana zvrst swinga, za poskočne, vesele in radožive ljubitelje plesa, ki se večinoma pleše na glasbo prve polovice 20. stoletja.

Lindy Hop 1 je namenjen plesalcem z najmanj izkušnjami. Takim, ki so se s swingom spoprijeli le nekaj krat ali pa še nikoli poprej.
Lindy Hop 1.5 je primeren za tečajnike, ki imajo že nekaj Lindy hop znanja in plešejo vsaj 2 meseca.
Lindy Hop 2 je za vse, ki tedensko obiskujejo plesne večere in občasno tudi delavnice doma in v tujini. Primeren je za tiste, ki Lindy hop tečaje obiskujejo od 6 do 12 mesecev.
Lindy Hop 3 je namenjen plesalcem z več izkušnjami, plesalcem, ki se po plesiščih vrte že več let in na tem tečaju iščejo izboljšavo svoje plesne tehnike in izraznosti. Primeren je za tiste, ki Lindy hop tečaje obiskujejo vsaj 2 leti ali vsaj 3 leta redno plešejo Lindy hop.
Lindy hop 4 je primeren za tiste, ki Lindy hop tečaje obiskujejo vsaj 3 leta ali vsaj 4 leta redno plešejo Lindy hop in se redno izobražujejo na swing delavnicah doma in v tujini.
LH akademiki tečaj za že izkušenejše plesalce
Lindy social master klas 1 je primeren za vse, ki plešete lindy hop vsaj 1 leto
Lindy social master klas 2 je primeren za malo bolj izkušene plesalke in plesalce, ki plešete lindy hop vsaj 2 leti.
Lindy izziv je naprednejši tečaj za vse, ki plešete že vsaj 2 leti.

*opisi veljajo v primeru vpisa na začetku sezone (September 2017).

Prijave so odprte.

Norma Miller, ena največjih plesalk swinga vseh časov, se v svoji avtobiografiji z naslovom ‘Swingin’ at the Savoy’ spominja daljnih dvajsetih in tridesetih dvajsetega stoletja, ko je v Harlemu živela v stanovanju nasproti največje in najčudovitejše plesne dvorane, iz katere so se vsak dan brez prestanka vile melodije swing bandov. Obenem je bila to tedaj edina plesna dvorana, kjer so se na istem podu srečali belci in črnci. Tam se je ob swing glasbi razvil lindy hop, ples, ki odseva srečanje črne in bele kulture. Lindy je z vključitvijo Amerike v potek 2. sv. vojne zamrl in počival v spominu nekdanjih plesalcev slavnih plesnih dvoran ter na trakovih starih hollywodskih filmov, dokler jih niso v osemdesetih letih zbudili navdušeni plesalci ZDA, Velike Britanije in Švedske. Nekaj (dosti) delavnic, nastopov, tekmovanj, pa mnogo preplesanih noči kasneje se tako ob swing-outih in ostalih gibih lahko srečujemo ljubitelji po celem svetu, tudi v Sloveniji. Kako se prepoznamo? Po širokih nasmehih.