Studio Dansa

Nejc Zupan

/ Balboa

Nejc Zupan je eden izmed prvih novodobnih plesalcev swinga v Sloveniji, saj je začel plesati swing že leta 2004. Je ustanovni član in vodja prve slovenske swing plesne skupine Besne gliste, skupine, iz katere je kasneje nastal zloglasni Retronom, ter je glavni krivec, da je Lindy Hop v prvih letih tega tisočletja prispel tudi v Slovenijo. Svoje znanje je pridobival na številnih mednarodnih delavnicah.
Izkušnje s področja sodobnega gibalnega gledališča, glasbe ter klasičnega teatra mu omogočajo svež in zabaven pristop k poučevanju in razvoju swing plesa. Posebno pozornost posveča jazz gibu in muzikaličnosti, ki sta v swingu nepogrešljiva. Pri Dansi od leta 2010 poučuje različne swing plese – Lindy hop, Balboo, Charleston, Blues veliko pa poučuje tudi na delavnicah v tujini.
Udeležuje se tudi mednarodnih tekmovanj, zmago si je priplesal že na mnogokaterem (Lindy Shock, Rock That Swing,…),v letu 2016 pa je na na LSSF festivalu pometel s konkurenco in zmagal tako v Solo Jazz kot na Jack’n’Jill tekmovanju. Na Battle Juice Exchange (2016) je osvojil 3. mesto v Strictly lindy kategoriji.