Studio Dansa

Marcela & Sašo

/ Lindy Hop

Marcela Horvat pleše swing od leta 2012. Lindy hop tečaje je obiskovala pri Franetu Ciperletu, Tini Pernuš, Nejcu Zupanu, Roku Bohincu. Kot ljubiteljica različnih plesnih zvrsti je obiskovala tečaje balboe pri Mateji Grajzar ter step pri Mojci Mladenovič.
S plesom je tesno povezana vse od rane mladosti. Začela je s klasičnim baletom in 8 let pilila svoje korake, med drugim tudi nekaj let na Srednji baletni šoli v Ljubljani. Nadaljevala je z jazz baletom ter s sodobnim plesom. V letih šolanja na Umetniški gimnaziji- smer: sodobni ples je sodelovala pri različnih plesnih projektih, tako na domačih kot tujih tleh. V študentskih letih je delovala kot članica sodobno plesne skupine Mana, s katerimi je soustvarjala predstave ter ulične performanse.
Svoje plesno znanje izpopolnjuje še naprej, tako na domačih kot na mednarodnih plesnih festivalih, kjer jo navdihuje raznolikost plesnih stilov in ljudi.
Na Battle Juice Exchange 2016 si je v tekmovanju Open Jack&Jill priplesala 1. mesto.

Sašo Lukša pleše swing od leta 2009. Lindy hop tečaje je obiskoval pri Nejcu Zupanu&Darji Ovsenik, plesno znanje pa je nabiral tudi na mednarodnih festivalih: Atlantic Swing v Lizboni, LSSF, Vintage, Orient Lindy Express v Istanbulu.
Na Battle Juice Exchange 2016 si je v tekmovanju Open Jack&Jill priplesal 1. mesto.

Marcela in Sašo od leta 2014 skrbita za nove swing navdušence v Kranju in sta prav tako člana plesne skupine Petkovci.