Studio Dansa

Poletna intenzivka: Klasike – solo koreo

Nauči se klasičnih solo jazz koreografij, ki jih swing plesalci plešemo po vsem svetu – da se boš lahko pridružil/a na plesišču, ko boš zaslišal/a “tisti” komad.

Ponedeljek: Shim Sham
Po izvoru step koreografija, ki jo je Frankie Manning v 80ih priredil za swing plesalce. Takrat se je prijela in danes se jo pleše po vsem svetu. Vabljeni tudi popolni začetniki.
https://www.youtube.com/watch?v=bjfM4Wrj9UI

Torek: Trickeration
Trickeration je solo jazz koreografija, ki jo je ustvarila Norma Miller, ena od originalnih Whitey’s Lindy Hoppers. Koreografija vključuje številne jazz plesne korake, kot so »Fall off the log«, »Full break«, »Suzie Q« in »Charleston«. Norma je gibe začinila še z obilico originalnih jazzovskih gibanj in sinkopiranih ritmov. Za udeležbo na delavnici je potrebno poznavanje osnovnih solo jazz gibov.
https://www.youtube.com/watch?v=zH2yLu-S-LI

Sreda (1. del) in četrtek (2. del): Big Apple
Je po izvoru improviziran, svoboden, družabni ples v obliki kroga, ki je nastal v Južni Karolini v 30ih letih prejšnjega stoletja.
Specifična rutinska različica, ki jo je skoreografiral Frankie Manning, danes sodi v plesni besednjak vsakega izkušenejšega swing plesalca in plesalke. Za udeležbo na delavnici je potrebno poznavanje osnovnih solo jazz gibov.
https://www.youtube.com/watch?v=OfgKMfexdPQ

: : poučujeta: Ana Lozar & Nejc Oberčkal
: : kje: Studio Dansa, Vilharjeva 3, 1000 Ljubljana
: : kdaj: tečaj bo potekal od ponedeljka, 2.9. do četrtka, 5.9. od 19:00 do 20:15
: : cena: 40€

Prijave so odprte!

Tečaj se izvaja v okviru Poletnih intenzivk (od 8. julija – 12. septembra 2019)
Serija delavnic, ki poteka vsak teden od ponedeljka do četrtka, v prostorih Studia Danse na Vilharjevi 3.